Coaching


Soms kom je op een punt in je leven waarop je je realiseert dat je niet tevreden bent met hoe het op dat moment met je gaat. Heb je onvoldoende inzicht in wat er aan de hand is of hoe je het beste met je situatie om kunt gaan? Dan kan het goed zijn om iemand even met je mee te laten kijken.
Bij Surrender ben je op het juiste adres voor professionele begeleiding op zowel het fysieke als psychosociale vlak. Dat laatste houdt niet alleen jouw psyche in, maar ook hoe je in contact staat met je omgeving. Onze kracht is dat wij op beide vlakken deskundig zijn en werken vanuit een holistische mensvisie.


Werkwijze
Tijdens een intakegesprek bespreken we de reden waarom je gecoacht wilt worden. We schatten in of onze wijze van begeleiden passend is voor jou en maken afspraken over het aantal gesprekken en/of combibehandelingen en het plan van aanpak.
Tijdens een coachingstraject kunnen wij luisteren, spiegelen, confronteren, sparren, handreikingen doen enzovoort, maar jij hebt de sleutel tot verandering in de hand. Je eigen motivatie tot verandering is dan ook een voorwaarde. Jouw kracht komt centraal te staan en via je eigen mogelijkheden ga je aan de slag om jouw doelen te bereiken.

Om diverse redenen kan lichamelijke activiteit een meerwaarde zijn voor het coachingsproces. Wil je daar gebruik van maken en al wandelend gecoacht worden? Wij werken daar graag aan mee.


Combibehandelingen, meerdimensionale aanpak
Aangezien lichamelijke klachten vaak ontstaan door psychische overbelasting of andersom, kunnen we kiezen voor een gecombineerde behandeling. We behandelen dan je fysieke klachten en we coachen je om psychisch ook weer beter in balans te komen. 


Diamanttherapie
Diamanttherapie is een vorm van begeleiding waarbij we verschillende facetten van je leven onderzoeken. We kijken dan naar het lichamelijke-, psychische-, relationele- en het zingevingsfacet. Hoe je balans is op deze verschillende facetten, bepaalt namelijk hoe jouw algehele balans tussen je draagkracht en je draaglast er op dit moment uitziet. Deze werkwijze geeft veel inzicht in je huidige situatie en waar er winst te behalen is om je draagkracht te vergroten.


Iets over de coach
Mijn naam is Willemien Aalbers. Ik heb eerst HBO maatschappelijk werk en dienstverlening gestudeerd en daarna ongeveer 12 jaar mensen begeleid op het psychosociale vlak. Tijdens deze vorm van hulpverlening werd ik mij erg bewust van de nauwe samenhang tussen het psychosociale en fysieke functioneren. 
Om hier meer kennis van te krijgen, ben ik massagetherapie gaan studeren, aangevuld met HBO medische kennis. Deze studies zijn een prachtige aanvulling geweest m.b.t. het fysieke functioneren van de mens en de behandeling van acute- en ook stressgerelateerde klachten.
Ondertussen begeleid ik sinds 2006 mensen op zowel psychosociaal als fysiek gebied en vind ik het fantastisch om de brug daartussen te kunnen slaan. Ik vind het een enorm voordeel om, waar nodig, te werken d.m.v. een meerdimensionale aanpak. De effectiviteit van deze complete aanpak vertaalt zich dan ook in snelle en geweldige resultaten!