Klassieke ontspanningsmassage


Wat is een klassieke ontspanningsmassage?
De klassieke ontspanningsmassage is een rustige variant op de sportmassage. Het is een rustgevende massagebehandeling met als hoofddoel ontspanning. Een moment van rust, een moment voor jezelf.


Hoe verloopt een klassieke ontspanningsmassage?
Bij een klassieke ontspanningsmassage wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van lange rustige strijkingen. Spieren worden doelgericht individueel en als groep behandeld. Door een rustige, niet heel diepe behandeling, prikkelen we de lange spiervezels wat ontspanning van de spieren teweeg brengt. Er wordt alleen met de handen en met olie gewerkt.


Waartoe dient een klassieke ontspanningsmassage?
In onze cultuur moeten we veel onder tijdsdruk presteren. De gejaagdheid en stress die dat met zich meebrengt, vergt veel van ons lichaam en onze geest. Als we niet tijdig ontspannen, veroorzaakt deze spanning soms duidelijk merkbare (pijn)klachten of we voelen ons “niet lekker in ons vel”.
Soms zijn we daar echter al zo aan gewend dat we na een massage pas ervaren hoe ons lichaam eigenlijk hoort te voelen.
Een ontspanningsmassage is een rustige, zachte massage uiteraard gericht op het ontspannen van uw lichaam en uw geest. Zo’n moment van relaxen is een heerlijke time-out en helpt u om lichamelijk en psychisch in balans te blijven, dus preventief, maar het is uiteraard ook geschikt om die balans weer terug te vinden.
De ene mens voelt zich na een massage direct een stuk fitter, bij de andere duurt dat iets langer. Het kan namelijk ook zijn dat u zich in eerste instantie nog wat moe of loom voelt en pas later het effect van de massage bemerkt.


Tips
Wilt u zich echt goed kunnen ontspannen, dan kunt u het beste minimaal een uur reserveren.

Uiteraard kunt u een ontspanningsmassage ook cadeau geven aan een ander, zie onder de knop “Verwenkaart”.