Vergoeding


Onze behandelingen worden door veel zorgverzekeraars vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering die u heeft.


Hoe weet u of u in aanmerking komt voor vergoeding?
Wilt u weten of u voor een vergoeding in aanmerking komt, kijk dan op www.batc.nl. Klik op zorgverzekeraars, daarna kunt u naar beneden scrollen tot u uw eigen zorgverzekeraar in beeld krijgt en u per polis kunt zien wat u terug krijgt.
(Voor verzekerden bij Menzis / Anderzorg  is er een speciale knop "Menzis therapeuten", waaronder een lijst staat met therapeuten die door hen vergoed worden, wij staan daar ook bij. Om de hoogte van uw vergoeding te kunnen zien,  dan moet u gewoon klikken op de knop zorgverzekeraars.)

U kunt meestal ook in uw eigen polisvoorwaarden lezen of u verzekerd bent voor onze behandelingen. Als u kijkt of u verzekerd bent voor "alternatieve geneeswijzen", moet daaronder vermeld staan: "natuurgeneeskundige consulten" (geen massages!). Als dat zo is, is het van belang dat uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met onze beroepsvereniging, de BATC. Vaak staat er ergens op uw polisvoorwaarden een lijst met gecontracteerde beroepsverenigingen.
Let op: als u telefonisch contact met uw zorgverzekeraar opneemt, moet u ook aangeven dat het om “natuurgeneeskundige consulten” gaat.


Hoe krijgt u uw vergoeding?
Nadat u bij ons een behandeling hebt gehad en afgerekend hebt (s.v.p. contant), krijgt u de rekening direct mee. Deze originele rekening kunt u dan bij uw zorgverzekeraar indienen. De zorgverzekeraar zal de vergoeding die aan uw polis toegekend is, aan u overmaken.

Mocht u geen vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar, dan zijn deze kosten meestal wel aftrekbaar als buitengewone lasten bij uw aangifte inkomstenbelasting, mits de bij uw inkomen behorende drempel bereikt is. (Volgens de officiële regels van de belastingdienst heeft u daarvoor een aantoonbare verwijzing nodig van een arts.)