Menu

Hoe wij meestal behandelen bij klachten

Therapeutische massage behandeling

Onder therapeutische massage behandeling, ook wel genoemd massagetherapie behandeling, verstaan we een of meerdere behandelingen waarbij het belangrijkste doel is om uw klachten op te heffen of zo veel mogelijk te verminderen. Met onze behandelingen activeren we het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Hierdoor kan er ook bij chronische pijn klachten een verbeterde levenskwaliteit ontstaan.

Werkwijze

Als u voor de eerste keer met klachten komt, zullen we u een aantal vragen stellen over uw gezondheid, verleden, eventuele ongelukken, ziekten en dergelijke.
Bij klachten aan het bewegingsapparaat zullen we eventueel ook een functieonderzoek doen. Zodoende kunnen we een zo helder mogelijk beeld krijgen van uw klachten, waardoor we u doelgericht kunnen behandelen.
Bij klachten van psychische aard, stress gerelateerd, oververmoeidheid, burn-out of bij sommige anderen chronische klachten, leggen wij de nadruk binnen de behandeling vooral op ontspanning.
Een massagetherapie behandeling is voor ons een overkoepelende behandelnaam, we maken veel gebruik van diverse massagetechnieken, maar we werken tijdens een therapeutische massage voornamelijk eclectisch. Eclectisch wil zeggen dat we binnen een behandeling gebruik maken van diverse technieken en behandelmethodes, zoals: mobilisaties, oscillaties, houdingsadvies, oefentherapie, acupressuur, bindweefselmassage en ontspanningstechnieken. Is er binnen deze werkwijze een methode aanwezig die u niet op prijs stelt, dan kunt u dat aangeven. Wilt u graag d.m.v. een specifieke behandelmethode behandeld worden, zoals u onder de knop behandelingen kunt vinden? Wilt u dat dan even doorgeven bij het maken van de afspraak.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Wij behandelen vanuit een kader van een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Wij zijn verantwoordelijk voor ons deel tijdens de behandeling, waarbij we ook proberen inzicht te krijgen in het ontstaan van de klachten. Onze visie daarop zullen we met u bespreken en daarbij aangeven wat u zelf kunt doen, tussen de behandelingen in. U bent verantwoordelijk voor hoe u met uw aandeel omgaat. Door een goede samenwerking met elkaar behalen we het beste resultaat!

Vergoeding

Hier kunt u rechtstreeks naar de knop vergoeding , waar u meer informatie kunt vinden over het vergoeden van onze behandelingen door de zorgverzekeraars.

Contra indicaties

Wij behandelen niet bij koorts, besmettelijke (huid)ziektes of in sommige gevallen bij ernstige ontstekingen of kanker, omdat massage in het hele lichaam veel processen in gang zet. U kunt altijd even met ons overleggen. In geval van kanker en bij toestemming van de specialist, kunnen we de keuze maken om wel te behandelen. Heeft u twijfels in verband met een andere ziekte, neem dan contact op met uw specialist en/of overleg het met ons bij uw reservering.

Tip

Blijf niet met klachten lopen, een snelle behandeling verkort het genezingsproces aanzienlijk. Dus als u klachten heeft, bel zo spoedig mogelijk voor een afspraak! 0318-513310