Menu

Acupressuur

Wat is acupressuur?

Acupressuur is een drukpuntmassage, die gebaseerd is op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde. In deze geneeskunde gaat men uit van energiebanen/meridianen in ons lichaam, waarop acupressuurpunten liggen die belangrijk zijn m.b.t. de energie doorstroming naar bepaalde weefsels en organen in het lichaam. Bij een acupressuur behandeling, oefenen we invloed uit op deze acupressuurpunten d.m.v. druk.

Hoe werkt acupressuur?

In ons lichaam stroomt een onzichtbaar netwerk van energiebanen, meridianen genoemd. Een meridiaan is niet zichtbaar zoals een bloedvat, maar is wel wat te vergelijken met een onderstroom in de zee. Via de meridianen stroomt er energie, welke onze organen en weefsels beïnvloedt. Wanneer de energiestroom wordt geblokkeerd, heeft dit gevolgen voor het betrokken gebied. Via specifieke acupunctuurpunten is de energiestroom te beïnvloeden. Bij klachten aan het bewegingsapparaat wordt volgens een vast protocol vastgesteld welke acupunctuurpunten worden behandeld. Wij behandelen die punten met de handen d.m.v. een specifieke druktechniek, er komen dus geen naalden aan te pas, zoals bij acupunctuur.
Energiebanen zijn niet zichtbaar maar d.m.v. een energie/stroom gevoelig apparaatje kunnen wel de belangrijke meridiaan punten gevonden worden die ook in de theorie aangegeven staan. Men is ook met wetenschappelijk onderzoek al verder gekomen d.m.v. röntgenfoto’s waarop te zien is dat de vloeistof die ingespoten is in de meridiaan punten, het verloop van de meridiaan ging volgen.

Waarvoor dient acupressuur?

Acupressuur is er op gericht om de energiestroom ten positieve te beïnvloeden, m.b.t. bepaalde weefsels en organen.
Ons specialisme ligt niet op het gebied van organen, maar op het bewegingsapparaat. Dat wil zeggen dat acupressuur door ons ingezet kan worden ter behandeling van allerlei spier- en gewrichtsklachten, op diverse plaatsen in het lichaam. Acupressuur is ook heel goed in te zetten bij bijvoorbeeld: rug-, schouder-, nek- en hoofdpijn.

Klik hier voor prijzen.