Menu

Bindweefselmassage Veenendaal

Heeft u interesse in een bindweefselmassage in Veenendaal? Neemt u dan contact op met Massagepraktijk Surrender. Hieronder vindt u meer informatie over de werking en het doel van bindweefselmassage.

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is zoals het woord al zegt een massage van het bindweefsel. Er worden door middel van specifieke technieken prikkels afgegeven aan het bindweefsel in de onderhuid, waarvan het effect dieper doordringt dan de meeste massagetechnieken.

Hoe werkt bindweefselmassage?

Bindweefsel is een weefsel dat verbind. Het ligt om spieren en organen, vult ruimten en bevindt zich bijvoorbeeld in gewrichten, in de huid, maar ook tussen de huid en de spieren. Een bindweefselmassage behandeling werkt op verschillende manieren. De speciale massagegrepen geven een mechanische en reflectieve prikkel. Mechanisch geeft deze massage een prikkel aan onderliggende organen en weefsels en stimuleert deze behandeling de aanmaak van nieuwe vezels en cellen en er worden nieuwe bindweefselbruggen gevormd. Tevens maakt het verklevingen los, de doorbloeding wordt gestimuleerd en ook de aanmaak van lichaamseigen stoffen, welke een pijn dempend effect hebben. Hierdoor is deze techniek ook zeer geschikt voor cosmetische behandeling van rimpels of (storende) littekens en wordt tegenwoordig ook veel gebruikt bij de aanpak van cellulitis.

Het effect

Een ander effect van bindweefselmassage verloopt via een reflectieve weg en is gericht  op het beïnvloeden van inwendige organen, spieren, gewrichten en bloedvaten door specifieke massagetechnieken toe te passen op het bindweefsel.
Een sterk vereenvoudigde uitleg is het volgende: Tussen 2 wervels van de ruggengraat treedt er aan beide zijden een zenuw uit die in contact staat met een specifiek gedeelte van het lichaam, ook wel een segment genoemd. Via deze zenuw verloopt er dus prikkeloverdracht tussen het centraal zenuwstelsel en dat gedeelte van het lichaam waarmee het in verbinding staat en ook andersom. Op het moment dat er een storing is in een bepaald segment van het lichaam, kan dat zichtbaar en voelbaar spanning, verklevingen en pijn geven op die specifieke plaats in de rug waar de bijbehorende zenuwen uit de ruggengraat treden, maar ook bij andere gebieden die gerelateerd zijn aan dat segment. Die plekken op het lichaam die zo’n storing reflecteren, noemen we dan bindweefselzones. Voor een geoefend oog zijn deze ook te zien aan veranderingen in de huid.
Het kan ook andersom dat een probleem op een specifieke hoogte in de rug, zorgt voor storingen in het lichaamssegment wat aangestuurd wordt door de zenuwen die op betreffende hoogte uit de wervelkolom komen.
D.m.v. specifieke technieken worden vervolgens de bindweefselzones behandeld en op deze wijze wordt er reflectief invloed uitgeoefend op alle inwendige organen, spieren, gewrichten, bloedvaten, etc. die in dat segmentale gebied voorkomen.
Bindweefselmassage kan zowel pijnlijk zijn als een heel ontspannende werking hebben, afhankelijk van welke techniek er gebuikt wordt en aan welk doel er gewerkt wordt.

Voor wie is een bindweefselmassage in Veenendaal geschikt?

U kunt baat hebben bij een bindweefselmassage in Veenendaal bij Massagepraktijk Surrender als u een van de volgende klachten ervaart, streeft naar verbetering voor rimpels, striae en cellulitis of huidvernieuwing wilt stimuleren.

  • Stimulatie voor huidvernieuwing
  • Verbetering voor rimpels, striae en cellulitis.
  • Normaliseren van littekens en het bestrijden van het storende element van littekens op andere lichaamsdelen.
  • Gevoelsstoringen.
  • Problemen in spieren en gewrichten.
  • Hoofdpijn, migraine.
  • Menstruatiepijn.
  • Storingen in organen.

Voor striae en cellulitis kan ook Cupping worden ingezet.