Menu

Kruidenstempelmassage

Wat is een kruidenstempelmassage?

Kruidenstempelmassage is een Oosterse massage en wordt voornamelijk veel gebruikt in Thailand. Tijdens deze oude traditionele Thaise massage wordt gebruik gemaakt van kruidenstempels. Kruidenstempels zijn stoffen doeken die gevuld zijn met originele Thaise kruiden. Deze stempels gevuld met pure natuurzuivere gedroogde kruiden hebben een stimulerende, reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen.

Hoe werkt een kruidenstempelmassage?

De stempels worden 15 minuten voor de behandeling vochtig gemaakt en verwarmd in een stoompan. Tijdens de behandeling worden ze afgewisseld om warm te houden in de pan. Doordat de stempels gestoomd worden komt er een zeer aangename geur vrij, die wordt verspreid in de behandelruimte. De verschillende aroma’s van de kruiden kunnen een helende werking hebben. De longen en neusslijmvliezen zijn erg ontvankelijk voor de geuren van de kruiden. Kruidenstempelmassage is een zeer ontspannende massage en heeft door de kruiden ook een ontgiftende werking voor het lichaam. 

Toepassing van de kruidenstempelmassage

Volgens de oude Thaise medische wetenschap is gebleken dat verschillende pijnklachten, spanningen en stress, vaak beter behandeld kunnen worden met een warm kruidencompres. De kruidenstempel wordt dan geplaatst op de pijnpunten of er worden strijkende en rollende bewegingen gemaakt over de energiebanen van het lichaam. De warmte activeert de doorbloeding, zorgt voor een betere stofwisseling en soepelere spieren. De herstellende effecten van de kruiden dringen tot diep in het onderliggende weefsel door, zelfs tot in de organen. De bloedvaten zetten uit en hierdoor wordt de huid intenser doorbloed en schadelijke stoffen worden sneller afgevoerd. Kruidenstempelmassage is doordringend, stimulerend en ontspannend. 

Voor wie is een kruidenstempelmassage?

Een Thaise kruidenstempelmassage is een ideale massage voor wie gestresst, vermoeid, gespannen en lusteloos is. Voor mensen met allerlei vormen van spierklachten, reuma, spit en slapeloosheid kan het ook een uitkomst bieden om het lichaam weer in balans te brengen. Door de geur en de kruiden zal niet alleen het lichaam zich ontspannen maar zal er ook op het geestelijke vlak nieuwe energie vrijkomen.

Kom eens langs voor deze ultieme ontspanningsmassage in Veenendaal en probeer het eens! Klik hier voor prijzen.