Menu

Bamboe Massage

De herkomst van Bamboe massage

Bamboe massage vindt zijn oorsprong in China en wordt het al eeuwen gebruikt voor ontspanning of tegen lichamelijk klachten. Bij deze massage staan volgens de Chinese gezondheidsleer vijf hoofd elementen centraal. Deze vijf hoofd elementen worden omschreven als: hout, vuur, aarde, water en metaal. In China hebben ze vele eeuwen geleden al verbanden kunnen leggen tussen deze elementen en bamboe massage. 

Wat is een bamboe massage?

De bamboe massage is een ontspannende, maar gelijk ook een stimulerende massage die met  bamboe stokken gegeven wordt van verschillende afmetingen. Deze stokken worden speciaal voor deze massages gemaakt om er met diverse manieren mee te kunnen werken. De bamboe massage kan sederend of stimulerend gegeven worden, wij overleggen met u welke manier het beste bij u klachten past op dat moment. Er wordt op de huid gemasseerd en uitgevoerd op een comfortabele massagetafel. 
Deze massage is ideaal als u energie en kracht nodig heeft of last heeft van lichamelijke klachten.  Door een behandeling wordt de bloedsomloop verbeterd, afvalstoffen beter afgevoerd en het zelf herstellend vermogen gestimuleerd. 

Techniek en toepassing

Tijdens de behandeling worden de zenuwuiteinden in de huid en de oppervlakkige spieren geprikkeld. Deze reactie zorgt ervoor dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt en dat er meer zuurstof en voedsel in de cellen terecht komt. De technieken die bij bamboe massage worden toegepast, vinden we ook terug in andere behandelvormen, zoals: Shiatsu-, Lymfedrainage- en Ayurvedische massage. Het zal helpen om afvalstoffen af te voeren en de verminderde bloedsomloop te verbeteren, maar ook om krampen en triggerpoints te verlichten.

Geschikt voor

Een bamboe massage is uitermate geschikt voor mensen die vermoeid zijn, stress hebben en gespannen zijn. Ook is het geschikt voor mensen met klachten, zoals: spierklachten, krampen, algemene lichamelijke klachten en last van triggerpoints hebben. De behandeling zorgt ervoor dat het lichaam weer in balans gebracht wordt en dat de klachten worden verlicht of verholpen.

Aandachtspunt

Om het afvoeren van de afvalstoffen en de opbouw van het lichaam te stimuleren, is het van belang dat u veel water drinkt na de massage. 

Maak nu een afspraak