Menu

Haptonomische ontspanningsmassage

Wat is een haptonomische ontspanningsmassage?

Een haptonomische ontspanningsmassage behandeling is er speciaal op gericht om gedachten los te laten en bewust het lichaam te voelen. Het activeert het lichaamsbewustzijn, de onderlinge harmonie in het lichaam en de harmonie tussen lichaam en geest.

Hoe verloopt een haptonomische ontspanningsmassage behandeling?

Een haptonomische massage is een behandelvorm waarbij gebruik gemaakt wordt van lange rustige strijkingen, met of zonder olie. In tegenstelling tot veel massagevormen, gaan deze strijkingen vaak over/langs meerdere lichaamsdelen tegelijk, bijvoorbeeld vanaf de voet, over het been, de billen en de rug naar de schouder, de arm en de hand en dan weer terug. Dit bevorderd uw gevoel van heelheid/ eenheid van het lichaam. Behalve strijkingen, maken we tijdens deze behandelvorm vaak ook gebruik van schuddingen en bewustwordingsoefeningen. Het effect van schuddingen is, dat u door de ritmische bewegingen tot rust komt en uw spierspanning los gaat laten. De bewustwordingsoefeningen kunnen helpen om uw gedachtes los te laten en u te focussen op uw lichaam, bijvoorbeeld door middel van ademhalingsoefeningen of door het bewust volgen van de handen van de therapeut over uw lichaam.

Waartoe dient een haptonomische ontspanningsmassage behandeling?

In onze moderne maatschappij wordt er vanuit ons werk veelvuldig een beroep gedaan op onze hersenen en in steeds mindere mate op ons lichaam. Daarnaast is er in onze cultuur een veelheid van dingen welke zich aandient via allerlei communicatiemiddelen. Het zijn echter allerlei communicatiemiddelen die ook weer een beroep doen op ons denken, waar we keuzes in moeten maken en dat alles graag ook nog binnen een vastgestelde tijd. Het moet steeds sneller. Daardoor zitten we vaak erg in ons hoofd, waardoor we het risico lopen om het contact met ons lichaam kwijt te raken. De communicatie met ons lichaam raakt in het slob. We luisteren niet meer goed naar wat ons lijf ons te zeggen heeft en de signalen die het uitzendt, zoals stijfheid, gevoeligheid, pijn, zwaarte, gespannenheid of juist zwakte. We lopen dan het risico dat we over grenzen gaan, uit balans raken en klachten gaan ontwikkelen. Een haptonomische ontspanningsmassage is er op gericht om uit uw hoofd te komen en u te concentreren op uw lichaam en hoe dat voelt. Door deze gerichte aandacht voor uw lichaam, kunt u meer genieten van de aanraking tijdens de behandeling. Tegelijkertijd kunt u zich ook bewust worden van waar u in uw lichaam misschien vermoeidheid, spanning of pijn ervaart. Deze bewustwording biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld die spanning los te laten.

Een haptonomische ontspanningsmassage behandeling is ook uitermate geschikt voor als u druk in uw hoofd bent, uw hoofd als het ware overloopt, bij stressklachten, oververmoeidheid, overspannenheid, burn-out. Het is gericht op balansherstel tussen lichaam en geest en door beter contact te krijgen met uw lichaam bent u eerder in staat om signalen op te pakken die het lichaam uitzendt. Als u daar vervolgens adequaat mee omgaat, kunt u voorkomen dat u klachten ontwikkelt.

Tips

Gezien het doel en de aard van deze massagebehandeling, bieden wij deze massage aan vanaf 45 minuten. Ons advies is echter om minimaal een uur te reserveren om beter te kunnen ontspannen.

Uiteraard kunt u een haptonomische of klassieke ontspanningsmassage te Veenendaal ook cadeau geven aan een ander, kijk onder de knop Cadeaubon. Een sportmassage in Veenendaal valt hier ook onder de mogelijkheden.