Menu

Bewegings- en Sportadvies

Waarom is bewegen gezond?

Een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk. Daarbij hoort gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Door regelmatige lichaamsbeweging, wordt het lichaam getraind, wordt het sterker en u bevordert een goede doorstroming. Uw longfuncties worden ook getraind en u zult merken dat u zich fitter gaat voelen, een betere conditie krijgt en uw uithoudingsvermogen vergroot wordt. Bewegen is ook een goede manier om stress te reguleren en de slaap te bevorderen! Uiteraard is er ook het risico van overbelasting door teveel of te zware lichaamsbeweging. Het is van groot belang een goede balans te vinden in wat u doet en wat uw lichaam aankan; de draaglast moet niet teveel en te lang groter zijn dan de draagkracht.

Lichaamsbeweging versus overgewicht

Bij overgewicht is lichaamsbeweging extra belangrijk voor uw gezondheid. Lichaamsbeweging verkleint de kans op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten (zoals een hartinfarct of een beroerte), suikerziekte (diabetes) en gewrichtsklachten. Als u op een verantwoorde manier gaat bewegen, een manier die bij u past en u combineert dit met goede voeding, dan zorgt dit ervoor dat u weer in een positieve spiraal komt. Hierdoor zult u zich steeds fitter en energieker gaan voelen!

Persoonlijke begeleiding

Weet u niet waar te beginnen? Wij kunnen u begeleiden met een persoonlijk plan van aanpak. We maken een bewegingsadvies plan dat bij u past, rekening houdend met eventuele klachten. We kunnen dit doen door de helft van de besproken tijd te gebruiken voor het opstellen van een bewegingsadvies plan en de andere helft voor het behandelen van klachten als u die heeft. U kunt er ook voor kiezen om de afgesproken tijd te reserveren voor het maken van een bewegingsadvies plan. In ons advies houden we rekening met uw persoonlijke behoeften en wensen.

Heeft u geen klachten, maar wilt u na lange tijd weer in beweging komen en verantwoord opstarten? Wij kunnen u adviseren met een opbouw schema.

Advies en begeleiding gericht op revalidatie

Wij kunnen u begeleiden bij het herstel van (sport)blessures of lichamelijke klachten met het geven van advies en het maken van een herstelprogramma, zodat u op een verantwoorde manier kunt werken aan een spoedig herstel. U kunt dan denken aan het herstellen van bijvoorbeeld een enkelblessure, knieblessure, scheenbeenvlies ontsteking, schouderblessure, rugklachten, enz.

Ook voor een effectieve sportmassage in Veenendaal, staan wij graag voor u klaar.