Menu

Cupping

Wat is cupping?

Cupping is een techniek die afstamt van de Chinese geneeswijzen. De cups die daarvoor gebruikt worden zijn verschillend van grootte en materiaal. Ze worden met de open kant op de huid gezet. De bedoeling is dat de lucht boven de huid vacuüm wordt gezogen, waardoor de lichaamsweefsels, huid en bindweefsel omhoog getrokken worden. Het vacuüm zuigen kan op verschillende manieren gedaan worden. Bij onze cups wordt de cup samengeknepen terwijl de cup geplaatst wordt en daarna wordt de cup losgelaten. De huid en onderliggende weefsels worden daarmee omhoog gezogen. Door de cups strategisch te plaatsen en heen en weer te bewegen, bevordert dit het beoogde effect van de cupping.

Wat doet cupping?

Door het vacuüm in de cup, worden diverse lichaamsweefsels omhoog gezogen. We hebben het dan dus niet alleen over de aan de oppervlakte liggende huid, maar ook over het onderliggende bindweefsel en spierweefsel. Als er weefsels door overbelasting of blessure niet goed meer functioneren, ontstaat er vaak een ophoping van afvalstoffen en/of vocht, ook wel blokkade genoemd. Ook treedt er vaak bloedvatvernauwing, verkramping en verkleving op, wat het herstel belemmert. Cupping heeft een enorme dieptewerking en zuigt celvocht, inclusief afvalstoffen, toxines omhoog en tegelijkertijd wordt de bloedsomloop onder de cup flink versterkt. Doordat deze stoffen omhoog gezogen worden, kunnen ze door het lichaam makkelijker afgebroken worden en/of afgevoerd worden via de poriën in de huid. Door de werking van de cups, helpt deze behandeling ook de verstoorde energiebalans in het betreffende lichaamsgedeelte weer te herstellen en zorgt daarmee voor een algehele betere doorstroming. Cupping kan soms in eerste instantie wat onaangenaam voelen en een prikkelend gevoel geven, maar het geeft wel een verruimend effect, alsof je na de behandeling losser in je vel zit en dat geeft weer een prettig ontspannen gevoel. Daarnaast heeft het een pijn dempende werking.

Waarvoor dient cupping?

Cupping kan weefsels en ophopingen van afvalstoffen losmaken op plaatsen die voor massage soms moeilijk bereikbaar zijn.

Deze methode is geschikt voor:

  • Spier- en gewrichtsklachten in het hele lichaam.
  • Hoofdpijn klachten.
  • Nekklachten.
  • Schouderklachten.
  • Rugklachten.
  • Tenniselleboog, golfersarm.
  • Slijmbeurs.
  • Buikklachten.
  • Aandoeningen aan de luchtwegen, zoals verkoudheid, bronchitis, astma.
  • Cellulitis behandeling. https://massagepraktijksurrender.nl/cellulitis-behandeling/

Cupping is eventueel ook goed te combineren met bindweefselmassage in Veenendaal.