Menu

Cellulitis behandeling Veenendaal

Massage cups tegen Cellulitis

Cupping tegen cellulitis is een goede manier om cellulitis te behandelen, door het verbeteren van de bloedsomloop en het los maken van het onderliggend bindweefsel kan er verbetering optreden. De cups zuigen vacuüm, het vacuüm zuigen zorgt ervoor dat de doorbloeding gestimuleerd wordt en dat het bindweefsel los gemaakt wordt. Als je cellulitis wilt verminderen of erger wil voorkomen dan kan deze behandeling bijdrage tot een goede verbetering.

Hoe ontstaat cellulitis eigenlijk?

Verkleving van de huidlagen.

Doordat de opgehoopte vetcellen naar buiten gedrukt worden zal de opperhuid, de lederhuid en de onderhuid aan elkaar plakken. Daardoor kunnen zenuwcellen worden afgekneld. Daarom kan cellulitis soms ook als pijnlijk zijn.

Verstopt vetcellen.

Als vetcellen verstopt raken kunnen afvalstoffen niet goed meer worden afgevoerd. Dat zorgt voor vocht wat ophoopt en aan vetcellen zal plakken. De vetcellen vormen knobbeltjes, die naar buiten gedrukt worden. Hierdoor wordt cellulitis gevormd.

Slechte doorbloeding.

Bij een slechte doorbloeding zullen er op diverse plekken in het lichaam ophopingen van vocht en afvalstoffen ontstaan, met als gevolg dat er ophopingen van afvalstoffen tussen de vetcellen blijven zitten.

Meer informatie over cupping algemeen: https://massagepraktijksurrender.nl/cupping/