Menu

Hotstone massage Veenendaal

Waarom een hotstone massage?

U ervaart veel voordelen na een hotstone massage in Veenendaal bij Massagepraktijk Surrender. In onze cultuur moeten we veel onder tijdsdruk presteren. De gejaagdheid en stress die dat met zich meebrengt, vergt veel van ons lichaam en onze geest. Als we niet tijdig ontspannen, veroorzaakt deze spanning soms duidelijk merkbare (pijn)klachten of we zitten niet lekker in ons vel. Een ontspannende massagebehandeling kan helpen om uw klachten aan te pakken of te voorkomen en tegelijkertijd is het even een heerlijk relax moment, een moment voor jezelf. Wilt u dat het effet dieper doordringt, dan kunt u het beste een bindweefselmassage aanvragen in Veenendaal.

Wat is een hotstone massage?

Een hotstone massagebehandeling is een gecombineerde massage, waarbij gebruik wordt gemaakt van de intensieve warmte van voorverwarmde stenen en warme olie. Een hotstone massage kan zorgen voor een heel diepe lichamelijke en psychische ontspanning.

Hoe wordt een hotstone massagebehandeling gegeven?

Hotstone massage behandelingen zijn opgebouwd uit 3 fases.
Als eerste de steenlegging. Warme basaltstenen worden op bepaalde punten op uw lichaam gelegd en laten we daar enige tijd liggen. Hierdoor kan de warmte diep doordringen in het lichaam, wat verder gaat dan huid en spierlagen.
Ondertussen gaan wij in de volgende fase wat stenen verwijderen van dat lichaamsdeel dat gemasseerd gaat worden, de rest van de warme stenen blijven dus nog even liggen. U krijgt dan een manuele massage met warme olie. Op dit moment kan er gebruik gemaakt worden van het feit dat uw lichaam al opgewarmd en aan het ontspannen is, waardoor er zo nodig direct dieper in het weefsel gewerkt kan worden.
In de laatste fase masseren we dit lichaamsdeel nog een keer, maar dan met warme stenen waardoor uw lichaam nogmaals opwarmt en helemaal tot rust komt. Dit compleet behandelde lichaamsdeel wordt vervolgens weer afgedekt met een deken en fase 2 en 3 worden op het volgende lichaamsdeel toegepast.

Waarom een hotstone massagebehandeling?

Een groot gedeelte van het speciale effect van een hotstone massagebehandeling is de diepte werking van de warmte die vanuit de stenen het lichaam binnentreedt. Deze warmte is aangenaam voor het lichaam, zeker in de winter en warmte helpt om te kunnen ontspannen. Doordat de warmte diep in het lichaam gaat, geeft het ook letterlijk een diepe ontspanning in de weefsels. Deze ontspanning en verbeterde doorbloeding is weer een goede voorbereiding op de manuele massage, waardoor eventuele probleemgebieden effectief behandeld kunnen worden. De manier van masseren kan plaatselijk diep gaan bij de aanpak van een probleemgebied. Over het algemeen gebruiken we echter bij een hotstone massage een rustige manier van strijken, waardoor het ook een kalmerende en rustgevende werking heeft op de psyché. Hierdoor is de hotstone massagebehandeling, behalve voor de aangename ervaring en therapeutische aanpak van lichamelijke klachten, ook geschikt om een heel positieve bijdrage te leveren aan het herstel van klachten van psychische aard, zoals: stress klachten, onrust, burn-out, etc. Een hotstone massage helpt om lichamelijk en psychisch beter in balans te komen en te blijven.

Therapeutische hotstone massage Veenendaal

Gezien onze vooropleidingen, kunnen wij de hotstone massage in Veenendaal therapeutisch  inzetten als behandeling. Daardoor is deze ook uitgebreider en moet niet verward worden met een hotstone massage zoals die vaak bij sauna’s aangeboden wordt.

Tip
Er wordt rijkelijk met olie gewerkt, waardoor het verstandig is om daarmee rekening te houden in de keuze van uw ondergoed.

Als u van warmte en ontspanning houdt is de kruidenstempelmassage waarschijnlijk ook eens de moeite waard om uit te proberen!