Menu

Advies en consultatie

U heeft misschien een eigen bedrijf/organisatie of bent belast met personeelszaken en u boft, want gelukkig heeft u werknemers en collega’s die bruisen van de energie, ze zien er altijd fris uit, ze hebben nooit last van klachten en het woord “ziek” bestaat niet binnen uw bedrijf! Helaas is dit voor de meeste werkgevers een utopie. Waarschijnlijk heeft u wel veel zorgen of vraagt u zich af hoe het beter zou kunnen en is dit ook de reden dat u dit leest.
De meeste bedrijven draaien tegenwoordig op zowel mensen als machines en waarschijnlijk bent u zich er al bewust van dat beiden ingenieus en onmisbaar zijn, maar ook beiden zorg en onderhoud nodig hebben om goed te kunnen (blijven) functioneren.
Mensen kunnen klachten ontwikkelen door meerdere factoren tegelijk en deze factoren kunnen ook werk gerelateerd zijn in de breedste zin van het woord. Op het moment dat mensen klachten ontwikkelen, kunnen zij daardoor vaak minder goed hun werk uitvoeren of ze doen er langer over. Uiteindelijk resulteren klachten vaak in een ziekmelding voor een kortere of langere periode en in het ergste geval worden verwaarloosde klachten chronisch, met als mogelijk gevolg; arbeidsongeschiktheid. Dit is voor alle partijen meestal een energie vretend proces wat vaak d.m.v. preventieve maatregelen of tijdig ingrijpen, voorkomen had kunnen worden. Hierbij blijft voorkomen natuurlijk altijd nog beter dan genezen.

Wilt u uw bedrijf gezond houden of een bijdrage leveren aan het verbeteren van het welzijn van uw werknemers, zodat uw werknemers ook hun energie op een positieve manier kunnen gebruiken om voor u te werken? Wij kunnen en willen u en uw werknemers daar graag bij helpen.

Analyse, consultatie en advies

Wij kijken naar mensen van uit een meerdimensionaal belasting-belastbaarheidsmodel, zie ons behandelkader onder over Surrender. Wij kijken breed naar verschillende factoren en omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de gezondheid, het welbevinden van uw werknemers en desgewenst ook van uzelf. Wij kunnen dit voor u analyseren en desgewenst kunnen we u en/of uw werknemers adviseren hoe jullie verandering kunnen aanbrengen in de huidige situatie ter bevordering van uw en hun welbevinden. Dit kan op het gebied van werkomstandigheden, het anders organiseren of aanpassen van een werkplek, planning, gezondheid, communicatie etc. Ons advies kan een eenmalige gebeurtenis zijn, maar we kunnen binnen ons plan ook enkele evaluatie momenten inbouwen en waar nodig nog mogelijkheid tot consultatie en advies geven.

Offerte

In een vrijblijvend gesprek van max. 1 uur bespreken wij graag met u wat uw wensen zijn. Als u wilt dat wij voor u een plan op maat opstellen, dan krijgt u van te voren te horen wat de kosten daarvan zijn. Dit plan wordt daarna uiteraard met u doorgesproken, waarbij dan ook de kosten van de uitvoering van dit plan met u besproken worden. U kunt dan alsnog een besluit nemen of u hiermee verder wilt gaan of niet.
Bent u benieuwd wat wij, behalve consultatie en advies, u en uw werknemers concreet kunnen bieden ten aanzien van het behandelen van klachten of preventie? Kijk dan rechtstreeks onder de knop behandelingen.